Verdt å vite

Tips og råd for å få det meste ut av ditt massasjebad

Verdt å vite

Vintertømming av utendørs massasjebad

Om man velger å stenge ned badet for vinteren MÅ man ta noen forhåndsregler. Frost skader evt. andre følgeskader etter tømming / nedstenging dekkes IKKE av evt. garanti. Merk at vi anbefaler å holde badet i drift og heller skru ned temperatur, fremfor å tømme og stenge ned badet.

3 måter å vintertømme utendørs massasjebad.

Først tømmes badet på vanlig måte, - deretter ett av 3 alternativ:

  1. Legg frostvakt inn i kabinettet med egen skjøteledning.
  2. Bruk vannsuger for å suge ut alt vann fra rør og slanger ol. hvor det kan ligge vann ( gjerne i kombinasjon med frostvakt i kabinettet )
  3. Tilsett gift-fri frostvæske - Beregnet for massasjebad og svømmebasseng.

NB For alle 3 alternativ må badet dekkes med vanntett presenning eller lignende da sømmen i lokk er ikke vanntett.

NB Vi anbefaler streng tatt ikke bruk av frostvæske - Det er mange meter med rør, slanger og fordelere i et utendørs massasjebad, og du kan ikke være 100% sikker på at du har fått riktig mengde frostvæske blandet inn i alle krinkler og kroker, og da vil de stå i fare for å fryse/sprekke ved minus grader.

Vær også oppmerksom på at det selges bad i Norge med høyst forskjellig konstruksjon og isolasjon.

  1. Arctic Spa og Polarbad er termos isolert i yttervegg, og alt av rør, slanger og andre komponenter ligger innenfor en godt isolert yttervegg som gjør at en frostvakt vil holde absolutt alt frostfritt. Man har isolerte serviceluker på alle sider slik at man kan fysisk tilgang til alle komponenter i badet. NB har du et Arctic Spas Custom bad med Spaboy må sensor tas ut av badet om du velger å ikke bruke frostvakt. Husk at sensor må settes i beholder med vann slik den ikke tørker ut.
  2. Skumfylte bad, - Som Hot Spring, Sundance og Jacuzzi er fylt opp med konstruksjonsmasse på 3 av 4 sider som støtter opp karet. Motorrom-siden er oftest helt uisolert, og alt av rør og slanger vil være innkapslet av konstruksjonsmassen slik at en frostvakt ikke vil kunne holde dette frostfritt, i tillegg vil det være en håpløs oppgave å finne og reparere eventuelle frostskader.
  3. Bad med Bobleplast med sølvfolie som eneste isolasjon i yttervegg er vel ikke ment for vårt klima verken med eller uten vann. Her ligger det litt isolasjon bak selve karflaten og alt av rør og slanger som ligger utenfor isolasjon ligger i realiteten ute i kulden. Her vil selv en frostvakt bruke en formue i strøm uten å klare å holde rør og slanger frostfri. Slike bad må tømmes 100% gjerne i kombinasjon med frostvæske..

1. Frostvakt inn i kabinettet.

Plasser frostvakt i badets motorrom med egnet avstand til rør og utstyr (les veiledning på produktet når det gjelder sikkerhets avstand) Det kreves da en skjøteledning og egen strømkurs til denne frostvakten. Still inn termostat på ønsket temperatur.  Husk også å legge presenning over lokket slik at det ikke kommer vann inn i badet gjennom lokket.

Bilde av frostvakt (200 watt)

2. Tømmes 100% ved bruk av vannsuger

  1. Ta ut filter.
  2. Ta ut alle dyser.
  3. Åpne og ta av alle vridere / divertere / kraner oppe på kanten rundt badet.
  4. Åpne alle Skru / flenskoblinger inn og ut fra pumper og varme element osv.
  5. Bruk vannsuger for å suge ut vann fra alle rør, slanger og koblinger hvor det kan være vann, - husk også avtappingskranen

Hva er en vannsuger ?

3. Bruk av frostvæske.

  1. Skru av strømmen til badet og ta ut filteret. Sett alle dyser åpen stilling, og alle styringer (handlere)
  2. Tapp ned vannet til rett over innsugene i fotbrønnen (de store med små hull)
  3. Ha i frostvæske (3-4 liter) i fotbrønnen og i filterbrønnen (1-2 liter) – Beroende av størrelse på badet. Må bruke biologisk giftfri.
  4. Sett på strømmen til badet og start alle pumper og luftkompressorer i 10 sekunder. (Dukk, det kan sprute!!)
  5. Tøm ut resten av vannet og frostvæske, la drenering stå åpen
  6. Koble fra rørene til pumpene. Vannet fra hovedrørene vil da renne ut.

Frostskader dekkes IKKE av garanti.

Verdt å vite

Vintertømming av utendørs massasjebad

Les mer +

Verdt å vite

Et massasjebad med lave kostnader

I disse dager får vi mye spørsmål om strøm forbruk på våre utendørs massasjebad. Mange har en oppfatning av at strømforbruket er veldig høyt. Ved normalt bruk (2 ganger i uken) så vil våre bad bruke fra 1500 til 2500 kwt i året og det med 39 grader varmt vann. Dette tilsvarer en kostnad fra 140-300kr i måneden for dere som har massasjebad hjemme.

Våre bad fra Arctic Spa har en rekke gode funksjoner som sørger for lavt strømforbruk. Bad kan blant annet leveres med «power management» gjennom SpaBoy appen, slik at badet varmer seg opp (varmekolbe slår inn) når strømmen er billigst. Med termoisolasjon tar vi vare på overskudds-varmen fra pumpene (50-55 grader celsius) og den varmen er med på å holde temperaturen i vannet «gratis» samtidig som den kan fungere som frostsikring om strømmen skulle gå i kalde perioder. Sist men ikke minst er våre bad bygget for et kaldt klima, hvor gradene er langt under frysepunktet. Dette gjør at våre bad fra Arctic Spas leveres med 10cm isolasjon i vegger og gulv.

Dette resulterer i at ved normalt bruk (2 ganger i uken) så vil våre bad bruke fra 1500 til 2500 kwt i året og det med 39 grader varmt vann.

Har du et massasjebad hjemme tilsvarer dette en månedlig kostnad fra 150kr opp til 300kr (eksludert nettleie og elavgift). En oversikt vises i tabellen nedenfor.


Mange vil kanskje tenke seg å skru ned temperaturen for å spare på strømmen og det kan være en god ide om en ikke skal bruke badet på en stund. Under her ser du et eksempel på 2 forskjellige bad med ulik temperatur innstilling.


Her er eksempel med 39 grader (143 kwt)

Her er et eksempel med 16 grader (46 kwt)

Verdt å vite

Et massasjebad med lave kostnader

Les mer +

Verdt å vite

Verdens mest miljøvennlige massasjebad

Kvalitet og smarte løsninger gir kos og hygge uten dårlig samvittighet for miljøet. Polarbad har tatt det grønne skifte i vår bransje på alvor. I samarbeid med Arctic Spas i Canada leverer vi de best isolerte og mest bærekraftige massasjebadene i verden. Ingen bad bruker mindre strøm og kjemikalier, varer lenger og leverer bedre badeopplevelser enn et Arctic Spas Polarbad.

Høy kvalitet varer lenger

Ingen andre bad har høyere levetid enn Arctic Spas fra Polarbad. Grunnen er bruk av høyverdige materialer, produksjon og utforming, og mulighet til stadig å kunne oppgradere og skifte ut både enkeltdeler og funksjoner.

Litt enklere. Litt mer fornuftig. Litt mindre hverdag. 

Alle kabinett fra Arctic Spas har isolerte avtakbare adkomstpaneler på alle sider. Det gjør både service og reparasjoner lettere og gir deg muligheten til å oppgradere badet ditt i fremtiden, både med nye deler og nye funksjoner.

Energieffektivitet og gratis oppvarming

Vi har tenkt akkurat likt som når vi bygger hus. I kaldt klima må vi isolere både vegger, gulv og tak. Selve karet spiller her en viktig rolle. Utformingen av karene på badene fra Arctic Spas starter med premium Aristech® Cast Acrylic. Deretter påføres lag på lag med et proprietært fillerfritt glassfiberkomposittmateriale for å gi denne formen sin legendariske styrke.  


Ingen snarveier

Vi bruker mer glassfiber enn noen andre produsenter og ingen kostnadsbesparende snarveier blir tatt; ingen plastunderlag, ingen rekvisitter eller støtter, og intet skum blir noen gang påført skallet vårt.


Kan det bli bedre?

Selve karet er selvbærende og holder seg oppe av seg selv, uten at dette behøver å kapsles inne. Det gir mer plass i kabinettet og mulighet for gratis oppvarming. 

Funksjonen FreeHeat tillater at omgivelsesvarme fra pumpen, som vanligvis bare ville gått tapt eller forsvunnet ut andre veier, trenger inn i skallet og gjennom selve karet og varmer vannet. Det gir totalt mindre energibruk, bedre miljø og lavere strømregning.


Lavere energiforbruk og strømregning

I følgende oversikt ser du et Swimspa på 6000 liter som bruker 200,- kr pr. måned. Hele 66 % av energien er gratis overskuddsvarme fra pumpen sin filtersyklus.

Du har kontrollen!

Med SpaBoy – verdens første vannbehandlingssystem med appstyring – sparer du både miljøet og oppnår optimal vannkvalitet. Du kan styre alt fra mobilen, uansett hvor du er. Om du er på vei til hytta kan du sørge for at massasjebadet er klar til bruk når du ankommer. 

SpaBoy sørger for automatisk vedlikehold av vannkvaliteten. Ved hjelp av sensorer av medisinsk kvalitet analyserer SpaBoy kontinuerlig viktige parametere for vannets renhet. Basert på disse dataene kalibreres det integrerte saltvannsystemet nøyaktig, slik at rensemiddelnivåene holdes innenfor optimale intervaller. 

Det betyr ingen flere teststrimler og en slutt på upresis dosering av en serie med kjemikalier. Det hjelper på både trivsel og miljø - og det gir litt mindre hverdag. 

Høy kvalitet = lang levetid

I skrivende stund har vi flere kunder som har hatt ett og samme bad som de har brukt aktivt i over 25 år. Siden man stadig kan gjøre oppgraderinger er alt fremdeles på nyeste standard. Vi skulle gjerne kommet med enda bedre eksempler, men dessverre har Arctic Spas sin fabrikk ikke eksistert lenger! Høy kvalitet betyr også høy verdi på bruktmarkedet. At deler kan skiftes ut sparer miljøet.

Fremtiden er grønn

Arctic Spas utvikler stadig nye smarte funksjoner. Både av hensyn til miljøet og fordi det gir bedre badeopplevelser, mindre vedlikehold, mindre stress og desto mer kos og hygge. Det skal alltid lønne seg å velge kvalitet; både økonomisk og miljømessig.

Verdt å vite

Verdens mest miljøvennlige massasjebad

Les mer +

Verdt å vite

Vannkvalitet og vedlikehold

I hovedsak er det to ting om definerer vannkvaliteten: Filtrering og desinfisering. Riktig og god vannkvalitet er et av de viktigste momentene for at massasjebadopplevelsen skal bli så fantastisk som du fortjener. I hovedsak er det to ting som definerer vannkvaliteten: Filtrering og desinfisering.

Filter

Filteret er viktig da dette plukker opp alger, kosmetikk, skitt, støv og andre urenheter. Selv om spabadets filtersystem er i drift flere timer om dagen for å fjerne partikler fra vannet, fjerner det ikke nødvendigvis bakterier eller virus (med mindre man har et såkalt mikrofilter, som i teorien skal fange opp bakterier.) For å fungere optimalt må filteret byttes med jevne mellomrom, med mindre man kjøper vaskbare filter.

Desinfisering

Et godt vedlikehold oppnås gjennom regelmessig og jevnlig tilsetning av godkjente desinfiseringsmiddel. Desinfiseringsmiddelet vil kjemisk kontrollere bakterier og virus som er til stede i spavannet.

Som eier av et spabad må du også ha kontroll på vannets kjemiske balanse og pH-nivåer for å bekjempe bakterier, algevekst og lignende. Dette gjør du ved å tilsette kjemikalier for å vedlikeholde riktige nivåer av total alkalitet (TA), kalsiumhardhet (CH) og pH.

pH

pH er målenheten for vannets surhetsgrad med en skala som går fra 0 til 14. Alt over 7 er basisk, mens alt under 7 er surt. 7 omtales som nøytralt. En god pH-verdi for vannet i et spabad vil ligge rundt 7,4 -7,6.

Alkalitet
Som nevnt over så kaller vi pH over 7 for basisk, men dette blir også kalt alkalisk. Her kan man fort bli noe forvirret. I denne sammenhengen snakker vi egentlig om hvor mange hydrokarboner vannet inneholder. Disse hydrokarbonene hjelper vannet å ha en stabil pH-verdi. Det er likevel nødvendig å sjekke pH-verdien regelmessig. Den anbefalte totale alkaliteten (TA) for ditt spavann er 80-120 ppm.

Kalsiumhardhet

De fleste produsenter av spabad anbefaler en kalsiumhardhet (CH) for vannet på 150‒200 ppm.
Vi anbefaler imidlertid ikke å tilsette kalsium hvis vannet er over 100 ppm, eller hvis det innkommende vannet har en svært lav kalsiumhardhet.

Sanitærstoff

Sanitærstoffene dreper bakterier og alger og hjelper mot skummdannelse. Man bruker enten brom eller klor for å gjøre denne jobben.

Måling og kontroll

Måling av både pH, alkalitet og sanitærstoff gjøres manuelt ved hjelp av teststrimler som reagerer med vannet og endrer farge alt etter hvilken verdi de måler.

Riktig vannbalanse og pH-kontroll vil redusere oppbygningen av belegg og metallkorrosjon, forlenge levetiden til spabadet og sørge for at desinfiseringsmiddelet fungerer optimalt.

Verdt å vite

Vannkvalitet og vedlikehold

Les mer +

Verdt å vite

Utendørs badeglede – hele året!

Et utendørs massasjebad vil gi deg mange gode opplevelser – hele året, sommer som vinter, i mange år fremover. Polarbad sine utendørs massasjebad fra Arctic Spas er spesielt tilpasset vårt kalde nordiske klima, og vil gi deg en varm opplevelse selv når gradestokken viser -30 ℃.

Du kan selvfølgelig ha massasjebad både ute og inne. Det er litt smak og behag. Likevel; det finnes mange gode grunner til å plassere badet ute.

Frisk luft og mer tid utendørs

I vårt moderne, urbane samfunn tilbringer vi mennesker mer enn nok tid innendørs, både hjemme, på skole og på jobb. Og når det blir kaldere ute utover høsten og vinteren, blir vi enda mer glad i å tylle oss godt inn i et teppe og heller kose oss på sofaen.

Et utendørs massasjebad stimulerer og oppfordrer til mer tid utendørs i frisk luft. Stress er sesonguavhengig, og massasjebad har god dokumentert effekt mot stress. Kulden ute er i hvert fall ingen unnskyldning lenger når man kan synke ned i et luksuriøst kar, omgitt av herlig varmt vann med behagelige 40 grader og masserende vannstråler.

Spar plass innendørs og gjør det enklere å montere

De færreste har så stor bolig eller så mye ekstra plass innendørs at et massasjebad står øverst på listen når kvadratmeterne skal fordeles og prioriteres. Polarbad kan levere massasjebad i de fleste størrelser, men plassering innendørs krever likevel en god del mer planlegging og du vil nok støte på flere utfordringer.

For det første må du ha et våtrom klart i god tid før massasjebadet skal på plass. I mange tilfeller betyr det både ombygging, ommøblering og ekstra kostnader. Det er også en viss risiko for fukt, lekkasjer og vannskader dersom noe skulle gå galt.

Når man plasserer massasjebadet utendørs, i hagen eller på terrassen, blir situasjonen fort en helt annen. Her er det som regel mer enn nok plass og lett å komme til. Å plassere badet utendørs er også en fordel ved fremtidig service eller reparasjoner, der fagpersonen kan få tilgang uten at du behøver å være hjemme.

Forever Floor® erstatter fundament

Du behøver heller ikke være bekymret med tanke på fundament. Vårt Forever Floor® gulv består av SMC-glassfiberkompositter som er helt tett og holder stand mot både fuktighet, skadedyr og mangeårig slitasje. Dette gulvet fjerner behovet for solide fundament som betong, terrassebord eller belegningsstein fullstendig. Bare sett Forever Floor® og badet på et jevnt underlag, monter, fyll opp, og så er det klart til bruk. Med Forever Floor® blir det også lekende lett å flytte badet ditt; enten du flytter badet ditt til et annet sted i hagen eller til et nytt hus.

 

Effektiv drift og smarte løsninger

Polarbad sine utendørs massasjebad fra Arctic Spas er spesielt tilpasset vårt kalde nordiske klima og utviklet for å brukes utendørs året rundt. Når vi bygger våre bad har vi tenkt akkurat likt som når vi bygger hus. I kaldt klima må vi isolere både vegger, gulv og tak.

Det er i hovedsak tre måter forskjellige produsenter isolerer badene sine: De som er fullskummet, de som er skummet på skrog og i ytterkant, og de som er skummet i ytterkant (dvs. isolert som en termos). Mange produsenter begraver hundrevis av potensielle problemer i skum og sørger dermed for at service blir et mareritt når dette skummet må fjernes og byttes ut for å utføre service. Slik er det ikke med våre massasjebad. Fast og høyverdig termoisolasjon i gulv, vegger og tak gir mindre varmetap og dermed billigere drift, samtidig som alt er tilgjengelig hvis service eller oppgraderinger ønskes utført. Da er det bare å ta av et panelet, utføre reparasjonen og sette panelet på plass igjen.

Dette gir også mer plass i kabinettet og mulighet for gratis oppvarming. Funksjonen FreeHeat® tillater at omgivelsesvarme fra pumpen, som vanligvis bare ville gått tapt eller forsvunnet ut andre veier, trenger inn i skallet og gjennom selve karet og varmer vannet. Det gir totalt mindre energibruk, bedre miljø og lavere strømregning.

Verdt å vite

Utendørs badeglede – hele året!

Les mer +

Verdt å vite

Trening i motstrømsbasseng

Et motstrømsbasseng, også kalt treningsbasseng, er utstyrt med kraftige motstrømsdyser som sørger for at du kan få en effektiv treningsøkt når enn det passer deg. Vi har alternativer som lar deg trene hjemme i egen hage hele året, samtidig som du kan bruke bassenget til rehabilitering og massasje.

Våre motstrømsbasseng fra Arctic Spas er såkalte allværsbasseng og kan til forskjell fra vanlige basseng brukes alle årstider utendørs. Dette gjør at du kan dra nytte av bassenget i større deler av året og trene når du vil, uansett vær.


Fordeler med å trene i et motstrømsbasseng

Ettersom vann gir mer motstand enn luft, må du jobbe hardere når du trener i et basseng enn ellers. Vannet i seg selv sikrer en mer effektiv treningsøkt, og når du i tillegg har motstrømsdyser, vil du få enda mer motstand. Dysene kan justeres etter hvor kraftig trening du ønsker, slik at du selv bestemmer hva slags økt du vil ha.

Effektiv trening i basseng styrker kondisjon og balanse med minst mulig slitasje på kroppen. Trening i vann er skånsom mot ledd og sener, noe som gjør at du kan trene hardt uten å utsette kroppen for tung belastning.


Treningsmuligheter i basseng

Takket være kraftige motstrømsdyser er våre bassenger optimale for trening. I tillegg til lengdesvømming og svømmetrening er det mange øvelser som egner seg godt i basseng.  Et motstrømsbasseng er for eksempel supert for undervannsgåing/jogging, bevegelsestrening, roing og strikktrening. 

For flere av våre bassenger er det mulig å kjøpe ekstrautstyr for roing og ulike strikker for forskjellige vannøvelser. For å «ro i bassenget» må du feste årer til to tilkoblingspunkter, slik at du får en slags undervanns romaskin. Dette er en øvelse som øker utholdenheten, gjør deg sterkere i kroppen og øker forbrenningen – og er naturlig nok enda mer effektiv i et motstrømsbasseng grunnet vann og dyser.

Bassengene våre har diverse festepunkter, slik at du kan koble på strikker og gjøre en rekke ulike strikkøvelser for styrke og balanse.


Et basseng for hele familien

Et motstrømsbasseng har langt flere bruksområder enn bare trening – her får du nemlig et spa og svømmebasseng i ett. Vi har basseng med kraftige motstrømsdyser for trening, i tillegg til terapiseter og massasjedyser for hydroterapi. Bruk motstrømsfunksjoneen når du ønsker en treningsøkt og terapisetene når du ønsker en deilig massasje – for eksempel etter treningen.

På grunn av stor plass og mange funksjoner kan bassenget også brukes av flere, til ulike formål, samtidig. Du kan for eksempel nyte en deilig massasje mens barna leker eller tar seg en svømmetur. Treningsfunksjonene kan også brukes av alle, uavhengig av evner og alder, da kraften på dysene kan justeres etter behov. Kombinasjonen av massasjeterapi, trening, velvære og fritid sikrer at hele familien kan ha glede av et motstrømsbasseng.

Ocean er en av våre modeller med maksimal luksus i form av flere tilgjengelige dysekonfigurasjoner.


Ulike systemer for effektiv trening

Vi har en rekke kvalitetsrike basseng fra Arctic Spas, som leveres med ulike vannsystemer. Niagara-systemet har en vannstrøm som beveger seg opptil 750 liter per sekund. Denne kraftige strømmen vil garantert gi svømmere en utfordring og sikre en god treningsøkt. 

Monsoon-systemet har sterke volumstråler med kraftig strøm, noe som er supert både for trening, lek og fritid. Noen av våre motstrømsbassenger leveres også med SpaBoy, som automatisk opprettholder ideelle vannforhold til enhver tid. Hvilke basseng som leveres med hvilke systemer vil være spesifisert under hvert enkelt produkt. 


Rehabilitering etter trening

Våre motstrømsbasseng fra Arctic Spas bringer sammen boblebad, spa og basseng i skjønn forening. Massasje- og spafunksjone gjør at bassengene våre også er perfekte for restitusjon etter trening. Hydromassasje kan løsne opp såre muskler, øke blodsirkulasjonen, gi raskere restitusjon av muskelmasser og gi økt bevegelighet. Den perfekte avslutningen på treningsøkten, med andre ord.

Se hva en av våre kunder sier om sitt motstrømsbasseng


Verdt å vite

Trening i motstrømsbasseng

Les mer +

Verdt å vite

Sjekkliste før service og reparasjon

Har du bestilt service på massasjebadet ditt? Her er en liten sjekkliste om hva du bør tenke på og eventuelt klargjøre før du får besøk av våre serviceteknikere.

Sørg for fri tilgang rundt alle sider

Vi er spesialister på mye, men snømåking, graving og snekring inngår ikke i våre arbeidsoppgaver. Vi kan selvfølgelig hjelpe til ved behov, men medgått tid vil da bli fakturert selv om badet er på garanti. Pass derfor på at det er fri tilgang til badet på alle sider for å kunne utføre reparasjon. Er badet nedsenket må det skrus opp rundt badet, og er badet inntil en vegg må du flytte det ut før service.

Ha nøkkelen til lokket klar

Vi må kunne ta av lokket til badet, så nøkkelen til dette kan det være lurt å oppdrive før vi kommer. Legg den for eksempel på elektronikkboksen i badet, så er den lett tilgjengelig for oss.

Tilgang til hytta/huset, strøm og vann

Når vi utfører reparasjon på massasjebadet slår vi ofte strømmen av og på, av og på, av og på, og av og på ganske mange ganger. Hvis du har servicebryter til badet ute fikser vi dette helt uten å lage diskosteming i huset eller hytta, men om du ikke har det må vi ha nøkkel for å komme oss inn til sikringskapet. Legg den i nøkkelboksen eller et annet lurt sted, så kommer vi oss inn. Det kan også være behov for å låne hageslangen din for å fylle eller etterfylle vann. Da er det veldig fint om hageslangen er frostfri.

Vær tilgjengelig på telefon

Det er fint om du klarer å være tilgjengelig på telefon den dagen/tiden vi er på service. Noen ganger har vi spørsmål som du må svare på, for eksempel om du vil vi skal bytte en del vi ser begynner å bli sliten, eller om du vil vi skal vente med dette.

Adresse og veibeskrivelse

Vi trenger en adresse eller veibeskrivelse til der badet ditt står, enten det er hjemme eller på hytta. Om det ikke er noen adresse må vi få GPS-porsjon og en god veibeskrivelse. Veien må også være brøytet og strødd hele veien frem. Varebilene våre er firehjulstrekkere, men de er fremdeles bare varebiler og ikke terrengkjøretøy, så vi kommer ikke frem i dyp snø eller på veldig isete veier. Husk å måk, så slipper vi å fakturere deg for bomtur! Veibommer må du også gi oss nøkkel til, eller være tilgjengelig for åpne for oss.

Frost

Skal du ha service på vinteren må badet være varmet opp. Vi får ikke testet eller fikset noe hvis det er is i rør og slanger. Hvis du har jordfeil eller andre grunner som gjør at badet ikke går, så kan du sette inn en liten frostvakt eller lignende som holder kabinettet frostfritt. Frostskader dekkes ikke av garantien, så her lønner det seg å være føre var. Med mindre du har en lekkasje som tømmer badet raskt, må badet være fylt før vi kommer. Vi kan ikke finne lekkasjer eller teste badet uten vann i. Og så var det jo dette med den frostfrie hageslangen vi nevnte i punkt 3, som vi trenger for å fylle eller etterfylle vann.


Verdt å vite

Sjekkliste før service og reparasjon

Les mer +

Verdt å vite

Rengjøring av utendørs massasjebad

Det er ikke vanskelig å rengjøre massasjebadet, men det er viktig at du gjør det ofte og regelmessig for å få en trivelig opplevelse.

Forebygging

Et massasjebad som står med vannet i vil være et perfekt sted for bakterier og andre urenheter. Partikler fra badetøy og kjemikalier vil også gradvis samle seg i vannet. Det gjelder derfor å ta noen forhåndsregler for å forebygge uønsket bakterievekst. På den måten slipper du ubehagelige overraskelser når du åpner lokket.

Noen grunnregler:

  • Vær påpasselig med å dusje uten bruk av såpe, eller sørg for at all såpe er dusjet bort før du går i badet.
  • Vask badetøyet ditt kun ved å bruke skylling i vaskemaskinen for å redusere de forurensende elementene i badevannet.
  • Spising og drikking bør foregå andre steder enn i massasjebadet.
  • Sørg for at lokket er på når massasjebadet ikke er i bruk.

Rengjøring

Selv med gode rutiner for forebygging må du innimellom frem med oppvaskhansker og klut for å vaske massasjebadet. Her er våre anbefalinger for rengjøring:

  • Flekker og skitt fester seg ikke særlig godt på massasjebadet, så dette vasker du enkelt av med en svamp eller myk klut.
  • Skal du vaske innsiden av karet kan du enten tømme badet for vann eller beholde vannet i, alt etter hvor omfattende vask du skal gjøre. Husk å ta ut sikringen hvis du skal tappe vannet!
  • Det er viktig at du ikke bruker vanlige rengjøringsmidler som du bruker ellers i hjemmet når du skal vaske massasjebadet ditt, da dette kan skade skroget. Bruke heller litt eddik eller bakepulver for lett rengjøring.
  • Har du tappet vannet kan du ta en runde med rørrens. Dyser vaskes enkelt over med en klut.
  • Det kan være lurt å spyle bort grus og rusk i området rundt badet for å unngå å dra dette med seg opp i vannet.
  • For rengjøring av lokket er bruk av bakepulver anbefalt, men du kan også bare spyle det av for en lett vask.
  • Spyl eller skyll massasjebadet godt etter vask med rent vann.
  • Skal du vaske badets indre, som rundt pumper og elektronikk og innsiden av lukene, så anbefaler vi at du slår av strømmen, og ikke bruker mye vann. Vann og elektronikk fungere dårlig sammen.
Verdt å vite

Rengjøring av utendørs massasjebad

Les mer +

Verdt å vite

Massasjebad kan gi helsegevinst

De fleste er vel enige om at det er deilig å senke seg ned i massasjebadet og slappe av i det varme vannet etter en lang dag mens dysene jobber med musklene dine. Men et slikt bad kan være mer enn bare en et herlig sted å slappe av – det kan også ha helsefremmende effekt.

Et massasjebad er utstyrt med dyser for hydroterapi i form av varme, vektløshet og massasje og kan blant annet bedre nattesøvnen, redusere stress og lindre muskel- og leddplager. Under viser vi noen av helsegevinstene et massasjebad kan gi deg.

Stresslindring

En hektisk hverdag, med smøring av matpakker, henting i barnehagen og oppgaver som hoper seg opp på jobben, kan være med på å øke stressnivået. Stress kan igjen føre til stive muskler, dårligere nattesøvn og spenningshodepiner. Et massasjebad kan lindre stress da kombinasjonen av varmt vann, vektløshet og massasjedyser bidrar til å redusere spenning og myke opp ømme muskler.

Våre massasjebad har mellom 20 til 60 dyser med forskjellige funksjoner som fokuserer på ulike deler av kroppen. Vi har for eksempel dyser som spesifikt fokuserer på stressområder som nakke og skuldre.

Restitusjon etter trening

Våre massasjebad innehar hydroterapi, noe som kan lindre både treningsskader og overbelastning ved å løsne opp i såre muskler. Et slikt massasjebad kan derfor være svært gunstig for deg som er mye i aktivitet da det kan gi god restitusjon etter trening. Hydroterapi kan hjelpe å øke blodsirkulasjonen, gi økt bevegelighet og restituere muskelmassene raskere.

Badene fra Arctic Spas har dyser fra topp til tå som gir god behandling av slitne muskler etter en treningsøkt – noe Karsten Warholm også har sagt seg enig i. «Massasjebadet fra Polarbad er en viktig del av treningsarbeidet. Badet står rett ved siden av der vi trener, slik at det er kort vei til en fantastisk fin restitusjon», har Karsten tidligere uttalt.

Selv om du ikke er en profesjonell idrettsutøver, kan du fortsatt nyte de terapeutiske fordelene hydroterapien gir deg. En slik behandling kan være bra for musklene dine uavhengig av om du tar de tyngste løftene eller har en krevende fysisk jobb eller ei.

Massasjebadet endret livet til Anne Grethe – les mer

Økt blodsirkulasjonen

Det varme vannet gjør at blodårene utvider seg, noe som gjør at blodet lettere transporteres rundt i kroppen. Et massasjebad kan derfor gjøre underverker for de som sliter med dårlig blodsirkulasjon. Dette kan igjen hjelpe på spenningshodepiner som følge av stress og være med på å bidra til at blodtrykket synker. I tillegg vil vannstrålene fra massasjedysene på badene våre også løse opp i stive muskler, noe som igjen bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen.

Lindring av muskel- og leddplager

Det varme vannet stimulerer blodstrømmen og kan ha positiv effekt på stive muskler og ømme ledd i tillegg til å gi økt mobilitet. Leddgikt er en kronisk leddsykdom som kan gi store smerter i leddene, økt hevelse og kraftsvekkelse. Flere studier peker på at folk med leddgikt kan ha positiv helseeffekt av å bruke et massasjebad. I tillegg til til det varme vannet, kan massasjedysene hjelpe å mykne opp muskelspenninger. Vektløsheten reduserer presset mot leddene og kan gjøre det lettere å slappe av.

Inflammatorisk ryggsykdom er en betennelsessykdom som rammer ledd i bekkenet, ryggen, ledd og senefester og innebærer smerter og stivhet. Ifølge NHI kan kurbad være av betydning for opptrening.  

OBS: Om du har noen av de ovennevnte sykdommene, anbefales det å rådføre deg med en lege før du velger behandling med hydroterapi. Om du har andre helseplager og lurer på om et massasjebad kan hjelpe din situasjon, er det beste du kan gjøre å kontakte fastlegen din.

Bedre søvn

Varmt vann har en beroligende effekt på kroppen og kan hjelpe deg å stresse ned og slappe av når det lir mot kveld. Ved økt kroppstemperatur slapper musklene av og du blir gjerne søvnigere. I tillegg kan summen av andre helsefordeler som redusert stress og lindring av muskelsmerter hjelpe deg å få bedre søvnkvalitet. Et varmt bad før leggetid kan være med på å etablere en beroligende rutine som på sikt kan hjelpe deg å sovne fortere og gi deg en dypere og mer avslappet søvn.

Verdt å vite

Massasjebad kan gi helsegevinst

Les mer +

Verdt å vite

Massasjebad eller boblebad – dette er forskjellen

Massasjebad eller boblebad. Begrepene brukes ofte om hverandre i dagligtalen, men forskjellene er store. Et ekte massasjebad representerer en helt annen verden både når det kommer til komfort, kvalitet, restitusjon og rehabilitering. Det er kos, hygge og sunnhet kombinert i ett.

Begrepene massasjebad eller boblebad er egentlig veldig presise beskrivelser. Derfor er det dumt at mange ofte sitter igjen med inntrykk av at det nærmest er et og samme type produkt.


Et boblebad gir deg gleden av varmt vann og bobler fra luftdyser. Her blåses det stråler av luft i vannet som ikke gir direkte massasje, men som fordeler seg jevnt i hele karet. Det kan være hyggelig og forfriskende bademoro, men ellers er det få likheter med et ekte massasjebad. Det ville vært mer korrekt å sammenligne et boblebad med et badekar som har integrerte luftdyser, enn å sammenligne det med et massasjebad.


Et massasjebad er et bad som er utstyrt med dyser for hydroterapi i form av varme, vektløshet og massasje. Arctic Spas og Polarbad utmerker seg som vanlig i dette segmentet med flere modeller som gir store muligheter for tilpasninger og ekstrafunksjoner. Alt etter hvor stort bad man velger varierer antall massasjedyser fra mellom 20 og opp til 60, og selvfølgelig er det forskjellige varianter med forskjellige funksjoner.

Har du flere spørsmål om massasjebad? Last ned vår hendige kjøpeguide her.


Turbo Single-dysene gir en bred sirkulær massasje og er utviklet spesielt for å gi en grundig massasje av musklene i den øvre delen av ryggen, skuldrene og nakken. Vannmassasjedysene på fem tommer gir en bred sirkulær massasje, mens monsundysene er plassert i nedre del av karet for å gi massasje til føttene, bena, hoftene og den nedre delen av ryggen.


Massasjeopplevelsen er også forskjellig alt etter hvor man sitter. Setene er nøye designet for å ivareta et bredt spekter av kroppsdimensjoner, med flere nivå av armlener og justerbare nakkestøtter på alle de rette stedene. Alle setene vil være litt forskjellige for å gi en unik massasje i hver stol. Alt etter størrelse på massasjebadet vil du finne både liggeseter og terapisoner.


Kapteinsetene er uten tvil de mest komfortable setene. Alt etter modell kommer disse badene med et slikt sete, mens enkelte modeller har opptil fire av disse ekstra komfortable setene. Nytt fra 2020 er også det fantastiske SDS-setet (Super Duper Seat). Her får du den råeste massasjen du kan tenke deg fra 6 roterende dyser og en egen dedikert pumpe!

Kodiak er en av våre modeller med Kapteinsete (SDS-sete Super Duper Seat).


Verdt å vite

Massasjebad eller boblebad – dette er forskjellen

Les mer +

Verdt å vite

«Det er fantastisk å lade opp og koble av i et massasjebad!» - Karsten Warholm

‍Norgesmester, europamester og verdensmester. Mer enn 25 gullmedaljer. Og ny verdensrekord på 300m hekk i 2020. Tross sine unge år er det få norske idrettsutøvere som kan vise til en mer imponerende karriere enn Karsten Warholm. Det krever mye hardt arbeid, trening og selvdisiplin. En liten del av hemmeligheten er massasjebad fra Polarbad.‍

Allerede i 2017 inngikk Polarbad en sponsoravtale med det unge talentet, som med en 9. plass i Sommer-OL 2016 i Rio de Janeiro allerede da hadde tatt steget fra juniorklasse til å konkurrere blant verdens beste seniorer. Siden den gang har Polarbad stolt fulgt med når det har blitt gull i både VM 2017 i London, EM 2018 i Berlin, VM 2019 i Doha og EM 2019 i Glasgow.

En viktig del av treningsarbeidet er restitusjon, og det er nettopp her samarbeidet med Polarbad kommer inn i bildet. Bruk av massasjebad med dyser fra topp til tå gir god behandling av trøtte muskler etter treningsøkten.

«Massasjebadet fra Polarbad er en viktig del av treningsarbeidet. Badet står rett ved siden av der vi trener, slik at det er kort vei til en fantastisk fin restitusjon», forteller Karsten.

Den unge verdensmesteren utdyper: «Det har en veldig bra effekt på musklene. Ofte veksler vi mellom kulde og varme, som sammen øker sirkulasjonseffekten og mykner opp musklene», forklarer Karsten.

Slik vi i Polarbad har opplevd har både popularitet og bruk av massasjebad i Norge eksplodert. For toppidrettsutøvere som Karsten Warholm er det en viktig del av treningsrutinen, men også for folk flest har badet en helsebringende effekt – både for kropp og sinn. Ingenting er bedre enn følelsen av total avkobling og velvære med den klassiske hydroterapiopplevelsen som får deg til å føle deg bra lenge etter at du har forlatt vannet.

Karsten er selvfølgelig helt enig: «Det er fantastisk å både kunne lade opp og koble av i et massasjebad. Også på privaten.»

Verdt å vite

«Det er fantastisk å lade opp og koble av i et massasjebad!» - Karsten Warholm

Les mer +

Verdt å vite

Enkel bytting av vann i massasjebad

Innimellom er det helt nødvendig å bytte vann i massasjebadet. Hvis du bruker tradisjonelle kjemikalier bør vannet skiftes hver tredje til fjerde måned. Bruker du SpaBoy kan det gå fra seks måneder til hele to år før vannet blir vanskelig å balansere og bør skiftes ut.

Det kan likevel oppstå situasjoner der du har behov for å skifte vann oftere. Det kan være for å fjerne såperester og oppløste stoffer fra badetøy og kjemikalier, eller hvis du ikke skal benytte massasjebadet over en lengre tidsperiode, flytte på massasjebadet eller eventuelt langtidslagre det.

Slik tømmer du vannet i massasjebadet:

  1. Slå av strømmen.
  2. Finn tappepluggen på ditt massasjebad.
  3. Åpne kranen og la vannet renne ut. Når badet er helt tomt kan du inspisere og rengjør etter behov. Det vil alltid være noe vann igjen i rør og dyser. Dette trenger ikke fjernes med mindre du skal langtidslagre badet.
  4. Lukk avløpsventilen.
  5. Fyll på nytt vann på samme måte som ved første oppstart FØR du setter på strømmen igjen. En hageslange fungerer fint.
  6. Skru på strømmen og gjennomfør oppstartsprosedyren.


Verdt å vite

Enkel bytting av vann i massasjebad

Les mer +